School: Tráigh Phraisce (B.) (roll number 5565)

Trafrask, Co. Cork
Mícheál Ó Súilleabháin

1. (continued from previous page)
    na bó maoile, buail an bhó speach ar an gcalán agus dhoirth sí an bainne. Tainig fearg ar an mnaoi agus bhuail sí í leis an mbuaircín.
    Amach an doras leis an mbuin, suas ar an gcnocán dtaobh thoir den tig, agus chuir sí búirth truaighméileach aiste. Freagradh í ó gach páirt des na Ceachain
    Tháinig a cuid laogh le fuadar fé na déin. Arduigheadar a n-eirbeall Chuireadar a gcinn san aer agus seo chun siubhail iad ar nós na gaoithe fé dhéin na fairrge.
    Chuaidh a cuid laogh go léir amach sa bhfairrge agus deineadh cloch mhór di féin sa tráigh. Tá an cloch san fós ann le feiscint.
    'Sé ainm atá ar an dtraig sin riamh o thoin 'na TRÁIGH NA MAOILE
    Micheál O Suiliobhain