School: Dún-dá-radharc (roll number 15009)

Dún Dea-radhairc, Co. Cork
Siobhán, Bean Uí Shéaghdha

1. (continued from previous page)
    Bhí fear ann fado agus cualaidh sé daoine ag tráct ar an cluitreachán agus an prócha oir a bhí i bfolach aighe. Dhein sé suas 'na aigne go raghadh sé ar a thóin.
    Cuaidh sé go dtí an áit a chualaidh sé go raibh an cluitreachán. Bí an cluitreachán ann roimis agus an procha oir le na taoibh. D'iarr an fear air an t-ór do tabhairt cuighe agus dubhairt sé leis. "Seacain an madra dubh le do chois a duine uasail" D'feach an fear taobh thiar de agus d'fheach sé mor thimceall airís bhí an cluitreachán agus an t-ór imthighthe.
    Tháinig an fear abhaile agus fearg air agus bhí na cómharsain go léir ag magad fe.
    Níor chualaidh na daoine timcheall na h-áite seo gur cabruigh an cluithreachán le h-aoinne i n-aon-tslighe.
    Síle Ní Bhrúin
    Raleigh South, Co. Cork