Scoil: Liscannor (B.) (uimhir rolla 4435)

Liscannor, Co. Clare
Dónall Mac Cárthaigh

1. (gan teideal) (ar lean)

Bhí righe ann fadó agus is fadó a bhí agus bhí bramach stail aige agus do chuir sé in uaig fá thalamh é ar feadh seacht mbliadhain.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    Dubhairt sí go banfadh sé an triomhadh lá agus b'é an cleas céadhna a dhein sé. Tá baidín annso agus téigh tú féin is do chapall isteach ann agus beirfeadh thú go dtí do chuan féin agus abháile thú agus cé tabharfadh thar-nais é, é féin a deir. Annsan d'imtigh sé air agus chur sé sgairt gairidhe as. I gceann seacht mbliadhain do leagadh sé urcar púghdar agus do dhein eclipse ar an domhan go léir agus d'imthig sé abháile annsin.
    Áine nic Aodha
    Cloghaun, Co. Clare