Scoil: Liscannor (B.) (uimhir rolla 4435)

Lios Ceannúir, Co. an Chláir
Dónall Mac Cárthaigh

Uair amháin do chuaidh Éireannac go dtí an t-Sín agus do cuir sé siopa at bun I mbaile mór ann.
    Nuair a tháinig sé go dtí an baile mór do chuaidh sé go dtí an péinteóir agus d'iarr sé air a ainm a cur suas i Sinis ós cionn dorais an t-siopa. Do bhí sé sin go maith, ac in a dhiadh sin, cé go raibh gach rud go maith agus socruigthe go deas ins an t-siopa aige ni titead aon ceannuigtheóir isteach. Teighead an fear go dtí an doras gach aon lá agus suas an t-sráid ach cé go bfeicead sé go leór daoine ag teact aníos agus ag teacht anuas ní buailead aoinne isteach aige. D'feacáidis suas ós cionn an doras amthach, agus annsan tosnuigidis ar gáirí.
    Fé dheire tháinig fear isteach cuige agus mínig sé dó cad a bhí sgríobhta ós cionn an dorais agus sin é a bhí Ann. Ná ceannaig aon rud ins an t-siopa seo mar rógaire mór
    Máire Ní Éileara
    Ballyheean, Co. an Chláir