School: Kilfenora (C.) (roll number 2156)

Kilfenora, Co. Clare
Mrs Conole

gol agus ag béichig agus dubhairt sé nach rachadh sé abhaile gan mac ha dhriothár .
    Bhí sé ag dul dá bháthadh féin nuair dhéirigh an murbhuch arís agus dubhairt sé leis dul abhaile.Dubhairt sé nach rachadh sé -nach raibh aon gnó abhaile aige gan mac a dhriotháir.Arsan murbhúc "Má gheallan tú dom an chéad mach a bheadh ag do mhnaoi dom.Nuair a bheidh sé sé bliana is fiche tabharfad mac do cearbhrathair duit slán duit.
    Gheall sé go dtabharfadah sé le céad míle fáilte .Ba é toil Dé go raibh mach óg ag a bhean i gceann naoi mí.D'éirigh sé suas 'na buachaill bréagh .Fuair sé scoile agus leighinn nó go raibh sé bliain is fiche.Dubhairt a athair leis lá ,é féin a chur igcóir go rachadh siad go dtí an fairrge go raibh sé geallta don murbhch aige. D'imigh an mac annsan .Lá breágh dob'eadh é .Bhí séag siubhal ar bhruach na farraige nuair a casad leis cú ,madaralla agus seabhach.Bhíodar ag sracadh sean- chapaill ó'n a chéile.
    Chuir sé "Bail ó Dhia "ortha.
    Bheannuigheadar dó D'imigh sé annsan .Ní raibh sé imtighthe i