School: Gort Both Fearna, Maurice's Mills, Ennis

Gortbofarna, Co. Clare
Tadhg Mac Garbhaigh

ar a ndícheall agus as go bráth leo agus sgeon an domhain ortha. D'eitil siad síor go dtí an Loch Riabhach agus níor fhill ach dhá cheann acu ar ais ann ó shoin.
    Chonnaic Caitlín Ní Urthuille ó Drom an Iúbhair an rud iongantach an mhaidin céadna. Níor thuit aon rud neamh iongantach amach timcheall na h-áite ó shoin ach fuair seana bhean bás tamall beag na dhiaidh sin. Seana- mháthair Caitlín Ní Urthuille dob eadh í.
    Chuaidh Muinntear Cilltreáin go Americá tamall beag tréis aimsire Ruagadh na Spidhe mar bhí eagla ortha ná mbeadh an t-adh leo san áit san.
    Siobhán Ní Cilltreáin
    Mícheál Ó Cilltreáin