School: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach

Letterkelly, Co. Clare
Seosamh Devitt

bféídir go bhfuighfí proca óir uaidh.
    Uair amháín bhí fear ag teacht abhaile ó na chuaird i Litir Úi Cheallaigh. Bhí sé déanach san oidhche, agus chuaidh sé isteach i bpáírc uaigneach, agus deirtear aon duine a chuaidh isteach ann taréís tuitim na hoidhche nábh fhéídir leis teacht as go maidin lá ar na bhárach. Níorbh fhéidir leis an fear seo teacht amach, agus do shuidh sé síós i lár na páirce, agus thosnuigh sé ag feadaoil, mar bhí fhios aige nách raibh sé i bhfad ó bhaile, agus go dtiochfad na madraí a bhí aige cuige dá gcloisfeadh siad é. Annsan chuala sé an tac, tac, in a uirluis (?), agus ní raibh