School: Dún Átha, Carraig an Chabhaltaigh

Doonaha, Co. Clare
Ed J. Headtromóin

1. (continued from previous page)
    le na cíonn tú mé" arsan Sidheóg leis. "Leis an tsúil seo" arsan fear "Ní fheicfidh tú as so amach mé " arsan Sidheóg agus lom láithreach do bhain sí an tsúil as a cheann agus d'imtigh sí as radharc.
    (ó Mhártán Treághan (Dún Átha)
  2. 1. Mirlíní dóibe
    Fuinntear doibh buidhe no dóibh ghorm agus deintear mirlíní dhi. Fágtar cois na teine íad chun íad do thriomú acht uaireannta scoilteann síad leis an dteas. Sé is fearr é nó íad d'fhágaint amuith fén ngrian go ceann cupla lá.
    2. Top nó Caisil
    Gearrtar é ó cois ramhainne. Cuirtear an cruit cheart air agus laig i gcór an Chórda. Polltar é le tairnge ar dhearg-the agus fágtar an tairnge mar sleágh ann. Deineann na páisti go minic mar sín iad agus má bíonn se déanta go cruinn aca is feidir é cur ag casadh.
    3. Inneal Luiche
    Gheibtear pláta agus sgála (bowl) agus ceann sean phiopa crudha