School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 05_037

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 05_037

1. (continued from previous page)
    isteach chuaidh se suas go dti an teine agus chur se a dha chois suas ag taobh na teineadh agus thuit se ini chodladh Ni raibh fhios aca ce rinne an lios no ce'n fath a rinneadh e Ta go leor clocha mora ar mhullach an sidh
    Ceartu 3-3-1936
    sidhe. d'iarr. Ar chuir duine ar bith isteach ar an sidhe. Sidhe na bo caillte. Mar gheall ar gur cailleadh bo ar a mhullac. dubhairt na seandaoine liom nach raibh sgeal ar bith ag baint leis. Ni raibh fhios aca . dubhairt seandaoine liom gur cuala se cainnt ann oidhche amhain nuair a bhi se a teacht abhaile roimhe an am sin . chualaidh se . buidheachas. dubhairt siad go leigfeadh se a bho agus a ingean leis Cuaidh siad abhaile Nior chreid an bean a bhi istig go raibh an bho agus an ingean leis. Thug se an ingean leis . Cualaidh se an cainnt. biorrann . Na cead focla a
    Siobhán Nic Manamon