School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 05_036

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 05_036

marcuidheacht ar na caiple bana
    'Sidh Na Tornoige Ta an sidh seo i Maigh Mhuilinn agus ta se suidhte in aice an cladaigh. Ni raibh baint ar bith ag na tuatha de deanann no ag na lochlannaigh leis . Nil banc cre no crainn thart air bionn go leor soillse le feicheal ann gach oidhche agus bionn go leor ceoil le cloistail ann gach oidhche Bhi beirt fhear ag dul ag cuairteacht oidhche amhain agus bhi siad ag dul trasna an traig agus chuala siad torman iongantach agus dubhairt fear aca leis an fhear eile cromadh sios. chrom an fear sios agus dhearc an fear eile trasna a guaileann agus chonnaic se na milti caiple ag rith sios agus suas ar an traigh . d'iarr an fear eile air an raibh faithios ar agus dubhairt se nach raibh. Chuaid siad go dti an teach a raibh siad ag dul ag cuartaideacht nuair a chuaidh siad
    Siobhán Nic Manamon