School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 08_021

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 08_021

1. (continued from previous page)
    Annsin scuab sé an teach agus nigh sé na soithig. Chuir sé sios an dinnéar annsin. Chuimhnigh sé go raibh an bhó lé leigint amach agus ní bhéadh am aige a dhul go dtí an garraidhe léi agus bhí féar breágh ag fás thuas ar an teach agus chuimhnigh sé ar chleas. Cheangail sé rópa thart ar mhuineál na bó. Bhí an teach thíos i logán agus bhí bannc mhór ar gach taobh. Chuir sé an bhó suas ar an bannc agus thug sé ar an bhó léimrigh suas ar an teach agus leig sé an rópa síos san seimléir. Chuaidh sé isteach go dtí an teach agus rug sé greim ar an rópa agus cheangail sé thart ar fhéin é.
    Áine Ní Ghallachobhair