School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_038

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_038

1. (continued from previous page)
    baistige. Ma bhíonn an madhadh ag ithe fear sin comhartha baistige. Má bhíonn dha cluais an asal in a Seasamh agus e ag rith ar fasgadh sin comarta baistige dubairt na seandaoine liom. Nuair a bhionns na caoirigh ag rith ar fasgadh ar gcul na gcarraigeaca sin comhartha baisthige. Nuair a bhíonn droch aimsir le teacht ní bhionn báinne ar bith ag na gabhair agus bíonn siad ag teacht anuas go dti na garaidheannta ag ithe aiteann. Bíonn loinnir ar na gcarraigeacha tar éis cith mór baistige. Nuair a bhíonn cuma dorca ar na sleibhte sin comhartha báistighe. Nuair a bhíonn go leor ceo ar na cnuic sin comhartha baistige agus stoirm. Nuair a bhíonn go leór ceo ar na cnuic sin comhartha báisthige. Nuair a bhíonn
    Tomás Ó Ceamarcaig