School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_043

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_043

1. (continued from previous page)
    Dubhairt na sean daoine liom gur doighthe cruach féir nuair a bhí an gaoth ag seidead tug sé sparc agus lagad sé san cruach fear. Dubhairt na sean daoine liom gur doighthe teach i Albain fadó doighthe seacht fear mar coigeal siad an teine agus níor ceart dóbtha an teine a coigealt. Doigthed teac eile i hAlabain doighthe deic nduine. Coigeal siad an teine agus níor ceart dóbtha an teine a coigealt. Doighthe cruach coirce cúpla seactmhain an gaoth cuid teine agus thainig sé trasna an an cruach ag las sé an cruach. Bhí long ag teacht abhaile ó Albain agus tiontuig an long agus baiteadh gach duine aca. An áit a dtág an sin an áit a doighthe an
    Tomás Ó Ceamarcaig