School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_053

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_053

1. (continued from previous page)
    ceann an phairc agus cureann sé piosa maide ag an ceann eile de'n páirc agus ceangtigeann sé an líne do'n dhá maidhe. Annsin cuireann sé na foda [?] isteach faoi an líne annsin scarainn sé an aoileach le spronn. Fágann mo mháthair na sgaolteain ar an aoileac agus deanann m'athair díog agus cuireann se an lán ar mullach na fataí. Cuireann m'athair spré ortha baineann mo mháthair na fataí agus cruineann muid iad. Deanann mo poll agus cuireann muid na fataí maithe isteach i poll agus cuireann muid na fataí beaga isteach i bpoll eile. Fágann muid ins an poll ar féadh tamall agus cuireann muid i bpoll eile b'feidir go mbéad cuid act beobtha agus cuid eile ag fás. Fásann dhá cinéal déag fataí annseo.
    Tomás Ó Ceamarcaig