School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_100

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_100

1. (continued from previous page)
    ar Mhuire agus ar lucht an mhaide buidhe. Thóg Domnaill an maide agus d’imthigh sé abhaile. Nuair a bhí sé ag teacht in aice an teach chuinnig sé ar a mathair go mbhéid sí caillte ar maidin. Iarram ar Mhuire agus ar lucht an mhaidhe bhuide go racad tú go dtí an aonach agus go dtabarfad na trí capla is fearr agus trí malaí mín choirce ortha agus go tabair mo thrí bá atá ag an fear sin. Shil Domhnaill na dtiocfad an maidhe go deo. Sa deiread tháinig sé an maide agus na trí capale agus na trí malai mín choirche ortha agus na trí bá leis. Bhí athas
    Tomás Ó Ceamarcaig