School: Inis Bigil (roll number 16358)

Inis Bigil, Co. Mayo
Máire Bean Uí Líonóid
The Schools’ Collection, Volume 0131B, Page 01_007

The Schools’ Collection, Volume 0131B, Page 01_007

aca gnotuig go mbead an fear eile ina searbonta aige.
    Gruaid an fear séo ar an strainséar agus bhi se ina searbonta aige agus be an dabail a bhí ins an strainseaire. Nuair a bhí an Aifrin tart diartuig an sagart da bean go dean fat nac raib sé ag an Aifrinn indu. Dubairt sí leis go raib se reid ag teact amach leite le dul inAifrin. Nuair a tainig strainseare isteac aige agus dfiruig do an mbead chluitche cardaí aige. Dfill siad isteac agus tosuig siad ag imirt cardí. Dubairt an bean leis an sagart ta siad ag imirt in mo diaid anios
    Tainig an sagart in tige agus (?) leis agus dubairt leis an fear go rab sé ina searbonta ag an diabail. Dubairt an fear leis an sagart nac ro ac go raib an dabail ina searbonta aige agus go raib an dabail tios ins an seomra aige. Ni tiocfad leis an sagart an
    Áine Ní Einrí
    Séamus Mac Einrí