School: Inis Bigil (roll number 16358)

Inis Bigil, Co. Mayo
Máire Bean Uí Líonóid
The Schools’ Collection, Volume 0131B, Page 04_052

The Schools’ Collection, Volume 0131B, Page 04_052

1. (continued from previous page)
    deanam annsin. Bhí gaman sa teach is bhí barual aicí go innsuachad an gaman. Marbhuig sí an gaman. Nuair a thainic an fearor deire sé dí ceard a deire den gamhan. Bhris mise an teo arsire is (?) mé goinnseocad an gaman orm nac bhfuil innti agat feín anior ar seirean. Imtig mé líóm anior go bhfeicid mé a gabhaid mé bhean ar bit eile co olc leat. Thainic sé beirt mra ag iarraig teac a tiontu tart. Deir sé do ceard a bhí siad ag déanam. Is dubhairt siad léís go raibh siad ag iarraig teac a tionta tart. Is an doras a cur an taob fasgult den teac
    Áine Ní Chealbhuig
    Máire O Máille