School: Ballinalacken / Baile na Leacain (roll number 1951)

Cloghaun, Co. Clare
Pádraic S. Ó Cathail
The Schools’ Collection, Volume 0618C, Page 03_011

The Schools’ Collection, Volume 0618C, Page 03_011

1. (no title) (continued)

Timceall fiche bliadhna ó shoin do marbhuigh splanch tinntrighe fear shíos i liosdúinbhéarna i dtig Pádhraig Ó Conghaile.

11
    thall i Dubhlinn d'ar'bh ainm H.V.Mc.Namara ,Doctor Green Colonel Gore agus bhí timceall céad achra talmhan ag gach duine acha.Do bailig na daoine go léir le céile agus sochruigheadara na beithidhigh go léir do chur ó Dubhlinn go Inis Díomáin.
    Bhí timceall dhá céad fhear ann agus as go bráth leó leis na beithidhigh.Cuaidh breis is céad poilíní i -n-a diaidh acht bhí fuar acha.Bhí troid mór sa bóthar idir liosdúinbhéaarna agus Inis Díomáin .Brisfeadh ar na póilíní agus do lean na daoine go dtí an baile
    Eamonn Ó Curtain