Imleabhar: CBÉ 0376

Dáta
Suíomhanna
An Príomhbhailiúchán Lámhscríbhinní, Imleabhar 0376, Leathanach 0610

An Príomhbhailiúchán Lámhscríbhinní, Imleabhar 0376, Leathanach 0610

ubh insa ball amhar é dhéunfach sé charn glóthuí dho. Ní raibh aon dul aige ar aon lámh
    a dhéunamh aon tslí eile dho agus ’s ann a bhí na h-aon léim age Má Cliogóid is é thímcheall air is é straca ’n éudaig do
    agus é a’ rith tímcheall air sa rith tímcheall air is é sin a’ túbhairt féi agus bhí Má Cliogóid lán
    do gheárrthuiocha aige ach má bhí féin bhíoch sé á stola, an éudaig do riamh agus choídhche go bhfuair sé an t-éudach ar fad stoltha dho agus chonnaic sé an ball amhar fé bhun a chínn dis
    "Mara mbuailfir cruínn é," arsan bean leis, "ní dhéunfair a’ bheart. Mara mbuailfir insa bhall amhair i gceart é," ar sisean.
    Thug sé fé bhuail sé sa bhall amhair é agus dhin sé charn glóthuí dho. D’imi’ sé ansan
    is chuai’ sé ’steach go dtí ’n mbean, dtí’n cúirt agus bhíodar go saor sáthach ach ní bheach sé sásta gan í thúbhairt abhaile
    leis is thug sé bhaile leis í go dtí ’n áit go raibh a’ braimithín giobalach is mhaireadar go saghar sáthach ó shoin. Is sin é
    Dáta
    Cineál míre