Scoil: Doirín

An Doirín, Co. Mhaigh Eo
Seán Mac Cárthaigh

1. Scéal (ar lean)

Bhí fear mór fada feasógach an fadocon agus deirig a bhean tein bhí se fein ag cailicearact uirte maith agus b'feidir leis ...

(ar lean ón leathanach roimhe)
    feasac me aon airgead a beit agat ormsa. Cen caint sin ort ars an dochtur nac cuimneac leat gur tug me cuairt ar do bhean bocht nuair a bhí sí tinn. Tug tu cinnte ars an fear ac ceard a baineas sin leis an sgeal ar leigeas tú í Nior leigeas farraor ars an doctur bhí sí ro lag le na leigeas nuair a cuir tú fios orm agus ar marbuig tú í o nior marbuig mise i ars an doctur agus agla ag teacht air roim an fear. Buail an botar mar sin go teapaid agus bain torann as a bhodaig arsa an fear. Nior marbuig tu í agus leigeas tú í adeir tú. Ní raibh ag an doctur ac bos a cuimilt da leiceann agus a duil a abhaile.
    Bríd Ní Malldhóig
    Máire Ní Malldóig