Scoil: Caurane (uimhir rolla 13175)

An Cárán Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
P. Mac Giolla Gaileng

Ar an leathanach seo

1. Chuala mé na daoine a rádh go raibh leiprecháin ann. Chuala mé na daoine a rádh go bhfaca Mícheál mac h-éil as baile garriff é bhí sé ag dul ón Tobar le cana uisge agus ní raibh sé indhon rith in dhiaidh lutharamán a tuganns na daoine ar an leiprechain níl sé acht timcheall tróigh ar aoirde. Bíonns pota óir i bhfolach aige.
    An Mur dhuacha
    Seo sgéil a chuala mé faoí an mur duacha.
    Bhí fear dar b-ainm Róiste ag iasgaireacht i Loch Leath Baile Ruadh Lá amháin chonnaic sé cailín agus i in a seasamh ar carraigreacha na trágha. Bhí brat uirthi agus bhí eangach aici freisin.
    Sguab ar fear an eangach leis agus cuir sé an eangach i bhfolach ins an tuighe a bhí ar an teach. Ní féidir leis an Mur dhuacha dul amach in san Loch arís nuair nach raibh an eangach aici.
    Séamus Ó Mórán
    Leathbhaile an Fhraoigh, Co. Mhaigh Eo