Scoil: Ceathrú Gabhann

Ceathrú an Ghabhann, Co. Mhaigh Eo
Brian Mac Dhuarcáin

Ar an leathanach seo

1. Timcheall fiche bliadhain ó'shoin bí triúr buachaill ins gcómhnuidhe í mboth-tóla. Oidhche amhain chuaidh siad amach ar lorg éan cheóil.
    Bhí sé timcheall meadhon oidhche nuair do shroich siad sean teach nach raibh an duine ina chómhnuidhe ann. Annsin do chuaidh siad isteach go dtí an teach le féachaint an raibh aon éan ann.
    Nuair a bhí siad ag dul thart timcheall an tighe, do chualadar trí buille ar an doras agus do dhearc siad thárth acht ní fhaca siadh aoinne.
    Do chuadhadar isteach arís ins an ngairdín ar lorg éan agus do chualadar na trí buille arís. Annsin do chuaidh cheann acu go dtí doras an tighe agus chonnaic se fear mór agus éadaigh
    Seán Ó Muirníneach
    Ceathrú an Chaisleáin, Co. Mhaigh Eo