Scoil: Áit Tighe Mhic Aodha

Áit Tí Mhic Aodha, Co. Mhaigh Eo
P. Ó Corracháin

1. Cúmadóireacht
    Ráthanna agus Liosanna
    Tá aithrne agam ar cheithre Liosanna. Tá trí cinn acu i gCuilin, agus tá cean amháin in Ascaláin. Is féidir iad a fheicáll ó cheann acu go dtí an ceann eile. Tá ceann acu cruinn agus tá díog agus banc crí ann agus is le Brían Mac as Mraigh an ceann sin. Tá ceann eile i bhfeirm Dhría Mac an Ultaigh agus tá banc cré ann agus tá creainn ag fás tharr timcheall air. Tá ceann eile i gCui agus tá sé cruinn freisin agus tá banc crí thart timcheall agus is le Séamus Mac an Ultaigh é. Tá ceann eile in Ascaláin agus tá sé cruinn agus tá banc cré thart timcheall. Tá poll ins an ceann le Séamus Mac an Ultaigh agus le Brían Mac as Ultaigh agis is féidir dul isteach
    Caitlín Ní Dhéisigh
    Cuilleann, Co. Mhaigh Eo