Scoil: Béal an Mhuirthid (C.) (uimhir rolla 14857)

Béal an Mhuirthead, Co. Mhaigh Eo
Sorcha, Bean Uí Náraidhe

1. Seanscéal (ar lean)

Bhí an dreoilín agus an lúchóg ag cainnt le na chéile fadó.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    mór. Ba fathach a bhí ann in ionad iolar a bhí faoi gheasa agus nuair thosuigh an cath bhí air teacht chuige. Bhí teach mór aige san domhan thoir agus chomhnuidhe sé fheín agus mac Ríogh Éireann go socair suaimhneach le na chéíle go ceann tamaill mhaith. Acht faoi dheire tháínic briseadh amach eadhtorra agus dubhairt sé leis go raibh a sháíth amach roimhe anois agus na trí nid bhí le déanamh aige a dhéanamh. Bhí cailín ag an bhfathach agus bhí sí go h-an cliste agus ní tada í le breathnú urithe.
    Dubhairt an fathach leis an mbuachaill go gcaithfeadh sé stábla (?) a chartú nár cartú le trí chéad bliadhain agus biorán buidhe
    AT0222: War of Birds and Quadrupeds
    AT0313: The Girl as Helper