Scoil: Na Frasa (uimhir rolla 16375)

Na Frosa, Co. Dhún na nGall
Seán Mac Robhartaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Dubhairt na gadaidhthe go rabh tighearna talaimh in a chomhnuidhe sa teach sin thuas agus go rabh sé ag cruinniughadh na cíosa indiú agus gur mhaith leobhtha an t-ór sin a fhághail. Chuaidh siad isteach go dtí sean choill a bhí ar thaobh an bhóthair. Tháinig siad amach i lár na h-óidhche. ní rabh smig le cluinstin in aon áit.
    Cheangail siad an rópa thart ar an bhuachaill. Bhí mian acu an buachaill a leigint síos an simléir agus na málaí óir a tharrainngt aníos an chéad uair agus an buachaill a tharraingt aníos. Leigeadh an buachaill anuas an simléir agus ní rabh smig le cluinstean sa teach. Fuair sé cúpla málaí agus líon sé iad le h-ór. Tháinig an rópa anuas agus tharraing siad an t-ór aníos. Acht faraor dá bhfanadh an buachaill bocht annsin go maidin. Ní thiocfadh an rópa anuas fán a choinne. Bhí an buachaill bocht idir bás agus beatha. Ní rabh fhios aige caidé dhéanfadh sé acht níor chaill sé misneach. D'amharc sé thart fan teach agus fuair sé craiceann ghabhair.
    AT1525: The Master Thief
    Míchéal O' Breslin