Scoil: Learga na Saorthach (uimhir rolla 14888)

Learga na Saorthach, Co. Dhún na nGall
Cathal Mac Suibhne

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    an fear staire a bá mhó ar an domhain, acht ní ghlacfadh an sagart le ceachtar de na freagara seo. San deireadh chuir Iudach beag suas a lámh, agus dubhairt gurab é Naomh Padraig an fear staire a ba mhó a bhí ar an domhain. "Tá tú ceart" arsa an sagart, acht caidé'n dóigh a raibh fios agat sin. "Bhí fhios agam narbh' é Naomh Pádraig an fear a bá mhó a bhí i stair an domhain. Acht sé an gnoithe an gnoithe [!] i dtollamh"
  2. Seamús Beag agus an Coinín.
    Bhí Seamús Beag ag buacailleacht ar an cnoc lá amháin, agus chonnaic sé an coinín ag dul isteach i bpoll faoi charraig. Rith sé abaile agus níorb' fhada go raibh sé arais agus madadh leis. Chuir sé an madadh isteach ins an pholl. Ruaig an madadh amac
    Róise Ní Aodhaghain
    Srath na gCartán, Co. Dhún na nGall