Scoil: An Charraig (uimhir rolla 13946)

An Charraig, Co. Dhún na nGall
S. Ó Beirn

Ar an leathanach seo

1. Bhí rí sa Domhain Thoir am amhain agus bhí triúr nighean aige. Lá amháin cuaidh sé féin agus an bhainioghaon amach ag seilg agus ag teacht abhaile díobhta bhí an triúr nighean goidhthe. Ní raibh fios aca goidé le déanamh agus bhí siad i gcruaid chás acht fa deireadh smaointigh siad ar cleas. Chuir siad fógra amach an uile dhuine ar an domhain a chruinniughadh fhad leis an chaisleán agus cé bith triúr buachaill a leimfeadh balla árd a bhí ann gur gur sin an triúr a rachadh a cuartughadh iad agus annsin dá bfuigheadh siad iad beirfeadh sé le pósadh diobhtha iad agus rannfhadh sé a cuidh maoin agus saidhbreas eatorthu. Bhí rí sa domhain thiar an t-am seo fosta agus bhí triur mac aige agus cualaidh siad-san iomrádh air agus dar leobtha go dtiocfhadh siad. Bhí beirt
    AT0301: The Three Stolen Princesses
    Anna Nic Bhriartaigh