Scoil: Doobin (uimhir rolla 16383)

Dúbinn, Co. Dhún na nGall
Máire Nic Fhloinn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    cailleach lom leis geamhail da do short-sa ormsa a deirfeadh liom sa go mbeadh bainne ag na [ba]? seasga agus nach mblighti iad sin acht achan naomhadh lá do bhualfainn buile den sticín den bhritín, den steafaigh chróin, na den bhfuinseóig mhóir faoi poll na tóna uirthi bhainfeadh siubhal agus [aiste]? aisti na go dti go mbeadh cuid de cuid cortha liom.
    Is iomdha lucht siubhail a bhíos an a bhean a toigh. Cé nach daoibh sin [mi]? Bíonn longairí langairí ann, [ginge]? geungairí, sodairí. sacairí, [priocainí]? bracairí léim lár, gearr chailleach. An cead rud a tug mise an bealach seo a bhean a toighe, cailín a dtug mo grádh dí, agus béidir go bfacaidh sibhse ag dul thart an bealach seo í. Cailín beag íseal, árd gearr agus gailleaganta fada, buidhe, a [rabh]? -- ‘na siúlibh, béim leathad ar a ladhra agus milleadh bróige ar gurán, dúil mhór i dteine agus i dtochas aici agus in gaileagach tobac. An chead neag a lean mé
      1. filíocht
    Seamus Ó Tuathlann