Scoil: An Ceann Garbh (uimhir rolla 13954)

An Cionn Garbh, Co. Dhún na nGall
Maighréad Nic an Bhriathartaighe

1. Scéal Fíor

Am amháin bhí bean 'na luighe agus í iongantach tinn. Cuireadh fa choinne an t-sagairt acht bhí sí marbh nuair a thainig sé.

Am amháin bhí bean 'na luighe agus í iongantach tinn. Cuireadh fa choinne an t-sagairt acht bhí sí marbh nuair a thainic sé. Chuaidh an sagart ag rádh urrnuighe do'n anam annsin mar bhí sé ro mhall le dadaidh eile a dheánamh. Ní raibh sé i bhfad 'na sheasamh ag an leabaidh a raibh an corp uirthí nuair a shócruigh sé an anal ag teacht arais ag an té a bhí indiaidh bás d'fágháil sul a dtainig sé. Bhí iongantas níos mó air nuair a labhair an bhean agus dubhairt sí go bhfuair sí cead theacht arais go ndeánadh sí siothchan le Dia.
    Déist an sagairt í agus thug sé na sácramuintí deireacnna dí. Nuair a bhí sin deánta aige d'fiafruigh sé dí caidé a shábhail í,
    ná caidé a rinne sí 'na saoghal a fuair cead sí theacht arais o'n t-saoghal eile. Dubhairt sí leis gur b'é urrnuighe na leaptha a shábháil í, sin urrnughe a deireadh sí i gcomhnuidhe nuair a théigheadh
    Máire T. Nic Dáibhaidh
    An Chomairce, Co. Dhún na nGall