School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Dhún na nGall
Niall ac Suibhne

1. (continued from previous page)
    thug sí arm an ríogh isteach ar fud chlár agus fuinnéog aca, acht ní rabh siad sin i bhfad a bhfághail.
    Fuair siad i mála an fhir bháin iad. Annsin thug siad gaibhte na phriosúin é agus b'éigean do an dlígheadh a sheasamh agus fuair sé trí mhí i bpriosún as gaduidheacht.
    Ar theacht amach as an phriosún do caidé a bhí acht an fear ruadh pósta ar inghin an tailliúra. Acht chan ar mná a bhí áird an fhir bháin ins an am.
    Sé rud a d'imthigh sé as an tír le náire. Bliadhanta ina dhiaidh sin tháinig sé arais go h-Éirinn agus é as aithne. San am sin bhí an
      1. filíocht
    Sorcha Ní Fhirghil