Scoil: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Dhún na nGall
Niall Mac Suibhne

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    t-seomra. Arsa sise léithí fhéin, "Nár mhaith é da mbínnn ins na Flaithis indiu le taobh a bheith in mo deoraidh bhocht annseo liom fhéin.
    Ar an tseachtmhainn indiaidh a fear bás a fhághail bhuail tinneas ífhéin agus thug duine de na comhursannaigh isteach í. Chuaidh leath-bhliadhain thart agus bhí si3beo ar fad. Ní rabh i bhfad gur thoisigh sí a ghéilleadh.
    Dubhairt sí le bean an toighe gur mhaith léithe an sagart a fhágail sul a bhfuigeadh sí bás. Fuair sí an sagart ceart go leor agus dubhairt seisean gur goirid a saoghal. Rinne an sagart a dtiocfadh leis a dhéanamh díthe, leig sé os a cionn ar feadh tamaill agus indiaidh an sagart imtheacht fuair sí bás.
    Ar an tríomhadh lá ina dhiaidh sin cuireadh í agus sin a rabh díthe.
    Scéalaidhe: Nóra Ní Ghallchobhair, Min-na-Manrach, Clochán Liath.