Scoil: Ára Mhór (uimhir rolla 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Dhún na nGall
Antoine Mac Suibhne

1. Seanscéal (ar lean)

Bhí bean ann uair amháin agus bhí a fear a siubhail ag iasgaireacht. Ní rabh duine ar bith aici ach í féin.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    ghlúin.
    Shuidhe na dhá ghlúin ar na dhá loirge Shuidhe na dhá loirge ar an dhá spág, shuidh na dhá spád ar an bhach. Bí sí ag guidhe agus ag guidge le cuideachta agus caidé tháinig isteach ach dá mháraí.
    Shuidhe na dhá mharaí ar an dhá glúin, shuidhe na dhá ghlúin ar na dhá loinge. Suidhe na dhá loirge ar na dhá spág, suidhe na dhá spág ar an bach.
    Bhí sí ag guidhe agus ag guidhe le cuideachta. Agus caidé táinig isteach ach thóin. Suidhe an tóin ar na dhá mharaí, suidhe na dhá mharaí ar na dá ghlúin. Shuidhe ná dhá ghlúin ar an dhá loirge.
    Shuidhe an dhá loirge ar an dhá spág. Shuidhe na spág ar an bhach. Bhí sí ag guidhe agus ag guidhe le
    Seosaimhín Ní Dhubthaigh
    An Leadhb Gharbh, Co. Dhún na nGall