Scoil: Caiseal na gCor (uimhir rolla 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Dhún na nGall
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (ar lean)

Bhí fear bocht agus a bhean n-a gcomhnuidhe comhgarach de choill mhóir. Ní rabh de chloinn acu acht geirrseach bheag amhain trí bliadhna de aois.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    ndearna sin maith d'eirigh sí na seasamh agus bhain a leabaidh amach. Ní rabh sí i bhfad na luighe go rabh sí na crap codlata.
    Ní rabh i bhfad go dtainig an t-aingeal agus ag sgairtigh ar an ghiorrsaigh, d'iarr na h-eochracha uirthí. Nuair a bhí sí ag tabhairt na h-eochracha dithe dhearc an t-aingeal ar a h-aghaidh agus arsa sise.
    "Ar fhosgail tú an triomhadh dorus déug?"
    " Char fhosgail", arsa'n giorrsaigh. Annsin leag an t-aingeal a lamh ar a croidhe agus d'aithin go rabh sé ag buaileadh go teann. Bhí fhios aicí na ndearn an gheirrseach an rud a h-iarradh uirthí. Chuir sí ceist an dara h-uir agus d'freagair nar fhosgail.
    Bhí sin olc go leor ach bhí rud nios measa le theacht. Thug an t-aingeal faidear ór an t-soluis
    Caitlín Ní Dubhthaigh