Scoil: An Garán

An Garrán, Co. na Gaillimhe
Seán Breathnach

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    de bhréidín agus ní bhíodh ortha cótaí ná brístí do cheannacht ins na siopaí ar chor ar bith. Dhíolaidís a gcuid arbhair le na tighearnaí talmhan nó dhíolaidís ar an aonach ó chun airgead d'fhágháil ionnas go mbeadh siad i ndan anchíos a íoc le na tighearnaí talmhan. Ceannuigheann an cuid is mó dé na daoinibh a gcuid éadaighe ins na siopaí i nGaillimh anois. Ceannuigheann na daoine atá in-a gcomhnuidhe thart timcheall na h-áíte seo a gcuid bróg i nGaillimh anois mar ní dhéanann siad a gcuid bróg féin. Díolann na daoine na beithidhigh agus na caoirigh ar an aonach agus
        1. trádáil