School: An Garán

Garraun, Co. Galway
Seán Breathnach

1. (continued from previous page)
    de bhréidín agus ní bhíodh ortha cótaí ná brístí do cheannacht ins na siopaí ar chor ar bith. Dhíolaidís a gcuid arbhair le na tighearnaí talmhan nó dhíolaidís ar an aonach ó chun airgead d'fhágháil ionnas go mbeadh siad i ndan anchíos a íoc le na tighearnaí talmhan. Ceannuigheann an cuid is mó dé na daoinibh a gcuid éadaighe ins na siopaí i nGaillimh anois. Ceannuigheann na daoine atá in-a gcomhnuidhe thart timcheall na h-áíte seo a gcuid bróg i nGaillimh anois mar ní dhéanann siad a gcuid bróg féin. Díolann na daoine na beithidhigh agus na caoirigh ar an aonach agus
        1. trade