Scoil: Clochar na Trocaire, Cinn Mhara

Cinn Mhara, Co. na Gaillimhe
Siúr M. Bernadette

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ina chomhnuidhe i gCinn Mhara fadó, bhí sé andon ualaí móra diompadh. Mícheal Ó Dillean dob ainm dó. Lá amháin tháinig captean luinge go Cinn Mhara agu thug sé Míceal go Gaillimh chun ualach diompar in aghaidh fir eile. Bhí ar fiche cloch cruitneachta diomchar isteach i stór í nGaillimh. Diomchar sé é agus fear dhá cloch déag ar an mála leis isteach sa stór.
    Nuair a chonnaich an fear eile é bhí fios aige nach mbead sé andon é dheánamh agus fuair Míceal an duais is an buadh.
    Shiubleach Sórca Ní Carluis Ó Dubhros go Gaillimh agus sé cloch cruitneachta ar a ceann. An uair nach ndiolfhad sí an cruitneacht, Siubalfhad sí abhaile arís agus é ar a ceann.
    Irín Ní Sheachneasaig
    Mícheal Ó Cárluis