Scoil: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. na Gaillimhe
Nioclás Mac Aoidh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Tháinig an gasúr abhaile agus bhí gach seomra dá raibh sa teach lán le ór agus airgead bhí iongantas air.
    Maidin lá ar na bháireach chuaidh sé amach ionnús chuile lá eile tháinig an bád céanna aige arís agus thosuigh siad ag imirt agus bhuac an sean fhear cuir do gheasaibh adeir an gasúr.
    Cuirimse go gheasaibh ort gan aon dara béile a ithe ar aon bhord amháin agus gan an dara oidhche a chaitheamh ar aon leabaidh amháin nó go sroicheadh tú teach sgolóig na feasóige liath sa domhan thoir.
    Tháinig an mac abhaile agus é buaidheartha go leór, ní iteadh sé aon bhéilí agus ní chodluigheadh sé san oidhche, d'fhiafruigh a mháthair dhó cé'rd a bhí air agus dubhairt sé tá mó dhóthain go mhalacht orm
    AT0313: The Girl as Helper
    Bairbre Ní Sheóige