Scoil: Clochar Mhuire, An Spidéal

An Spidéal, Co. na Gaillimhe
An tSr. M. Maelsheachlainn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ar maidin agus flid beag de phlannda a bhaint agus é a chuimilt trí uaire do'n duine a bhéadh tinn agus go mbhéadh sé go maith.
    6. Sé'n leigheas a bhíodh aca do pháiste a bhéadh craos galra air ná a dhul go dtí duine nach bhfacha athair ariamh agus é chur trí sheadógh siar in a bhéal agus go mbéadh an páiste ceart go leór aríst.
    7.Sé an leigheas a bhéadh aca le pian in do chroidhe ná dhá bhfuigheadh tú trí píosa gairleóighe agus é a ithe d'éarfadh na sean-dhaoine go mbhéadh an té sin go maith aríst.
    8. Dhá mhbéadh fáinneacha ar do lámha sé an leigheas a bíodh aca dhó ná dhá mbhéadh tú ag dhul in n-aon áith agus go gchasfaidhe
      1. cleachtas an leighis
    Siubhán Ní Churraidhín