Scoil: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua (Cailíní)

An Cheathrú Rua, Co. na Gaillimhe
N., Bean Uí Cholchúin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Ridire na cleith ag siubhail araimh Nú gur táinig go dtí teach feilméara Cuaidh sé go dtí an doras agus beannuigh sé isteach. Cé tú féin adeir an feilméar Buacaill mé atá ag lorg maigistir arsa Ridire na cleithe Maith mar a tárla arsa feilméar buacaill ag lorg maigisthir is maigisthir ar lorg buacaill. Ar maidin nuair a deirigeadar sé an obhair a béas le deanamh agath mo cuidh ba a d'aoidaireact ar mo talmhan. Tá trúir fathach ar mo teorainn agus bó ar bith liom-sa a thigeannas ar a dtalamsan beirean siad uirri agus marbuigeann siad í agus iteann siad í agus tá mo cuidh-sa féar ar fadh itthe ag a gcuidh-san ba. Na bíod faitcíos ar bith orth arsa Ridire na cleithe. Ní iosaidh siadh bó ag bith leat fadh is beas mise na mbun. Nuair a tiomáin sé na ba amac agus nuair a connaich sé nar raib giob féir le n-ithe aca na dtalnamh féin D'feach sé isteach ar talnamh agus connaich sé féar bréag ann. Cuir sé a lám leis an balla mór árd agus leag bearna
    AT0300: The Dragon‑Slayer
    AT0650**: The Strong Youth