School: Scoil N. Gobnait (roll number 16281)

Dún Chaoin, Co. Chiarraí
Muiris Ó Dálaigh

1. (continued from previous page)
    Aon mhaidean amháin bhí na truir cailíní eile ag dul go dtí an t-Aifreann agus bhí an cailín seo a' d'iarraidh dul ann ach ní leigfidís ann í.
    Chaitheadar salann mór timcheall an úrláir agus dúbhradar léi é sin é sin a bhreith léi. Bhí sí ag gol mar dúbhairt sí ná feudfadh sí é bhailiú.
    Níor bhfada go dtáinig a máthair chúiche agus dúbhairt sí léithe dul siar 'on gháirdin agus buille de'n t-slaitín draoidheachta a tharrac ar chloch bhán.
    D'imthig sí siar agus thairrig an buile ar an gcloich bháin agus d'eirig capall bán chúiche.
    Ansan chuir sí airthe culaith eudaig a fuair sí ó n-a máthair agus d'imthig sí airthe go dtí an t-Aifreann. Nuair a bhí sí ag deunamh ar thig an Aifrinn ghaibh sí tar an dtrúir cailíní amach. Bhí iongnadh an domhain ortha cér b'í féin.
    Nuair a chuaidh sí go dorus tighe an Aifrinn chuaidh an capall ar a dhá ghlúin agus tháinig sí anuas do agus d'imthig airthe isteach go dtí an t-Aifreann.
    Nuair a bhí an t-Aifreann ráidhte
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes