Scoil: Scoil N. Bríde

Baile na nGall, Co. Chiarraí
Síle Granville

ruad fola-thachtadh uatha agus baineadar di an leanbh.
    Bailig sí léithi annsan go dti an lios ata i n-iochtar Ódórna agus bhí a raibh do leanbaí sa pharóiste sciobtha léithi aici go dtí an lios.
  2. Bhí triúr bráthar n-a gcomhnuidhe i Seipéilín Gallarus fado agus tagadh biadh ó Neamh chúca gach lá. Tháinig la fliuch agus dubhairt duine dos na bráithre "Is olc an lá é" - ní dubhairt se, "Buideachas le Dia i n-aon-cur. Maidin lá ar na bháireach níor thainig aon biadh chuige, ná an lá n-a diaid sin. Do thuig sé annsan go raibh rud éigin deanta as an slige aige. Chuaidh sé amach sa gháirdín ag guidhe chum Dé agus labhair an Guth os a chionn. Dubhairt an Guth leis dul sios go dtí Abainn Ghallaruis agus maide a bhreith leis agus fanacht
    AT0756A: The Self‑righteous Hermit
    Pádruig O Maeleoin