Scoil: Clochar na Trócaire, Moyderwell, Tráighlí

Tobar Mhaigh Dor, Co. Chiarraí
An tSr. Antoin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    isteach i bpáirc ar an dtaobh eile den'n mbóthar. Theastaigh uatha Eaglais Protustúnach a thógaint ann. Nuair a thángadar go dtí an áit lá ar na bháireach, bhí an cros ina áit ceart. Bhí tobar ins an áit 'nar chuireadar an cros. Chuireadar an cros níos sia síos agus is amhlaidh d'aistrigh an tobar níos sia síos sa pháirc lá 'na dhiaidh agus bhí an cros ins an áit 'na mbíodh sé de gnáth. Bhí fearg ar na saighdiúirí agus chaitheadar síos ins na corracha é. An lá 'na dhiaidh bhí an tobar ins na corracha agus is ann atá sé ó shin. Téigheann corr sean-duine ann ó shin nuair a
    Máire Ní Gearailt
    Áth an Chaisle Theas, Co. Chiarraí