Scoil: Leithead (uimhir rolla 5480)

An Leithead, Co. Chiarraí
Diarmuid Ó Súilleabháin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    gus conacadar caoire lais-tig do claidhe ag gníor agus reithe leis. Dubhart an reithe cá raibh sé ag dul "dubhairt seán ag dul ag curfach mo fhortúin." Dubhairt an reithe, "an leogfeá mise leat" "Leogfead" dubhairt Seán. Biodar ag cuir díob aris, agus bo gear díob gur connacadar alán cearc ag coileac. Dubhairt an coileac ("an (Leogfeá mise leat.) cá raib sé ag dul, dubhairt seán ag dul ag curdac mo fhortúin. Dubhairt an coileac, "an leogfeá mise leat" "Leogfead" dubhairt seán. Bhiodar ag cuir díobh aris gur conacadar crann agus (crann poll inte agus cad a bí istig san bpoll sactha beachn. Thánnig ceann des na beaca amach. Dúbhairt sé le Seán ca raibh sé ag dul. Dúbhairt Seán ag dul ag cúrdach mo fhortiún. Dubhairt an bheath "an leogfeá mise agus na beachta eile leat" "Leogfead" dubairt seán. Bíodar ag dul
    AT0130: The Animals in Night Quarters
    Seósamh Ó Guithín