Scoil: Ballyfin, Mountrath (uimhir rolla 15537)

Suíomh:
An Baile Fionn, Co. Laoise
Múinteoir:
Seosamh Mac Giolla Fhionáin
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0833, Leathanach 202

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0833, Leathanach 202

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Ballyfin, Mountrath
  2. XML Leathanach 202
  3. XML “Churning”
  4. XML “Churning”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    (ar lean ón leathanach roimhe)
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
  2. Our churn is about three feet in height and it has a round side. We churn twice a week. In order to churn we put the cream into it, next is put the dash, and last of all the lid. Then the churning starts. Sometimes while churning we have to add some hot water to heat up the cream. It always takes about half an hour to churn. When the butter is on top of the milk we rock the churn in order to get the butter together in a round ball. We then get a butter-spade and take all the butter out of the churn into a butter-dish. Then we wash the butter and when we have it cleaned we put some salt in it. Now
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.