Scoil: Kilteevan (uimhir rolla 14966)

Suíomh:
Cill Taobháin, Co. Ros Comáin
Múinteoir:
Patrick Ryan
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0260, Leathanach 018

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0260, Leathanach 018

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Kilteevan
  2. XML Leathanach 018
  3. XML “Different Kinds of Churns”
  4. XML “Churning”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    (ar lean ón leathanach roimhe)
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
  2. When the milk is taken from the cows, part of it is given to calves, more is kept for use in the house and the remainder is put in coolers. The cream, being lighter than the milk, comes to the top and after about 24 hours this is skimmed off and put into a separate vessel; care should be taken when more cream is added to stir the contents. When this cream is 'ripe' it is churned. The churn should be thoroughly clean and 'sweet'. The cream should be at a temperature of about degrees so that the churning may be done effectively and quickly. The lid is screwed
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.