Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Do thosnuig na seana-mná ar fághail báis go tuigh. Do bhain sé croiceann na gabhair dóibh sin agus cad a bheadh ar an dtaobh istig de'n croiceann ach an gabhair céadna a fuair bás cúpla seachtmhain ó shoin.
    Do chuaidh sé ag inghíor in -aonfheacht leis na seana-mná eile agus i gcionn cúpla lá eile do fuair ceann eile acu bás agus má fuair do thóg sé an croiceann do airís agus má dhéin do bhí an gabhar ar an dtaobh istigh de sin airís.
    Do fuair na seana-mná go léir bás agus do bhí an gabhar ar an dtaobh istig de'n croiceann gach aon uair agus ba ghearr go raibh a ghabhair go léir aige airís.
    Siobhán Ní Chárthaigh
    Na hUláin Thiar, Co. Chorcaí