Scoil: Cnoc Sceach, Clanna Caoilte (uimhir rolla 11424)

Cnoc Sceach, Co. Chorcaí
Liam Ó Ruairc

1. (gan teideal) (ar lean)

bail ó Dia annso: Conus tá'n tú a bhean a' tighe.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    arsa Tadhg Uasal ag preabadh isteach sa seomra agus cupa tae na láimh aige. Thug an tae dhom agus d'ólas agus ní thúisge bhí an cupa san diúgaithe agam ná bhraitheas go raibh sgiatháin ag teacht ar mo chroidhe agus fé'n oidhche bhíos ag siubhal na sráide agus féach a bhean an tighe gur sláinteamhail an fear anocht me mar níl lá ó shoin ná go n-ólaim cúig cupa di. Seadh a bhean an tighe ní ciall dom bheith ag meilt lae ghairid geimhridh ort ná orm féin chómh maith leat ag tracht ar mhaitheasaí an tae seo mar is mó an rún a gheobhfá ar a tréithe as aon cupa amháin di d'ólfá ná dá mbeidhinnse ag cainnt leat ar a mór-mhaitheasai as so go dti Meitheamh an tSamhraidh. Tóg uaim an púnt so, úsáid leat í agus annsan seadh chídfir nách ag bladar atáim mar nuair a bheir dá h-ól beidh fhios agat nách féidir a maitheasí
    Liam Ó Ruairc
    Randal Ó Muirthille