Scoil: Tobar Colmáin, Ráthluirc (uimhir rolla 8930)

Suíomh:
Tobar Colmáin, Co. Luimnigh
Múinteoir:
Bean Uí Aoláin
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0497, Leathanach 425

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0497, Leathanach 425

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Tobar Colmáin, Ráthluirc
  2. XML Leathanach 425
  3. XML “Proverbs”
  4. XML “Churning”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    (ar lean ón leathanach roimhe)
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
  2. Churning is not carried on in this district at the present time, but 60 or 70 years ago when there were no creameries butter were made in all the farmers houses. They had no separators in those days. When the cows were milked the milk was left in flat tins in the dairy for twelve or fourteen hours. The milk was then skimmed. That is, the cream was taken off the milk and put in the cream-tub. After two or three days the butter was
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.