Scoil: Yellow Furze
- Suíomh:
- An Aitinn Bhuí, Co. na Mí
- Múinteoir: Síle, Bean Uí Leamhain
![Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0684, Leathanach 238](https://doras.gaois.ie/cbes/CBES_0684%2FCBES_0684_238.jpg?width=1600&quality=85)
Tagairt chartlainne
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0684, Leathanach 238
Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.
Féach sonraí cóipchirt.
ÍoslódáilSonraí oscailte
Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
- XML Scoil: Yellow Furze
- XML Leathanach 238
- XML “Old Cures”
- XML “A Recipe for Nettle Beer”
Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.
Ar an leathanach seo
- Conas tras-scríobh a dhéanamh »Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
- A receipt for nettle beer.First young green nettles are gathered and cleaned and boiled until tender.
Then strain and heat the liquid again and to each pint add sugar and a piece of yeast about the size of a wallnut and also the juice of lemons.
It is left to ferment for about a week in an earthen crock.
It is then bottled and cealed and used as required.
It was considered a very refreshing drink and also an excellent blood purifier. V Quinn