Scoil: Cuar an Chláir (B)

Cuar an Chláir, Co. an Chláir

1. (gan teideal) (ar lean)

Tá ceithre toibreacha beannuithe sa pharóiste seo.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    ó soin act dógadh iad.
    Ní raibh an tobar san áit a bhfuil sé anois. Tháinig duine cun an uisce cun culaith a níghe. Ar maidin lá ar na bháireac bhí an tobar imthighthe go páirc eile.
    Siad na laetheannta dul ann:- 15adh Iúl, 8ad Lugnasa, 25adh Márta
  2. (gan teideal)

Bhí sean-fhear ina chomhnuidhe i gCuar a Chláir tamaillín ó shoin agus sé an ainm a bhí air ná Seán Ó Lílse.

Bhí sean-fhear ina chomhnuidhe i gCuar a Chláir tamaillín ó shoin agus sé an ainm a bhí air ná Seán Ó Lílse. Bhí sé an-aosta agus ní raibh aoinne ag chómhnuidhe leis acht é féin a dthig bheag aolbhán, cinntuighe ar thaobh an bhóthair.
    Thuit sé tínn agus cuireadh go dtí Inis é. Aon oidhche bhí bean ag teacht abhaile ó Cuar a Cláir oidhche dhorcha. Bhí sé timceall dó dheagh a clog nuair a dhairig sé bean ag gol agus taréis tamaill cosnuigh sí ag gáire.
    Maidin ar na mhaireac tháinig sgéal a sa [?] go raibh Seán Ó Lilse marbh. Thainig an bean-sidhe ag caoineadh.